Πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης K net

Η ένωση καθηγητών μας έχει ενσωματώσει στην ιστοσελίδα μας την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης K net. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο αλλά και μοντέρνο μέσο ασύγχρονης εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη χωρίς χρέωση στα μέλη μας (μαθητές, φοιτητές, γονείς ή καθηγητές). Το εκπαιδευτικό υλικό είναι δυνατό να περιλαμβάνει παρουσιάσεις, βίντεο, έγγραφα, μουσική, διαδικτυακές πηγές (συνδέσεις), ασκήσεις, και πολλά άλλα. Ο μαθητής αρχικά μελετά το εκπαιδευτικό υλικό στο χρόνο της επιλογής του. Στη συνέχεια, μπορεί να επιλύσει μία άσκηση ή να συμπληρώσει ένα online τεστ. Τελικά, βλέπει αυτόματα τα αποτελέσματα του τεστ στον υπολογιστή του. Ασφαλώς, για καλύτερα αποτελέσματα, η τηλεκπαίδευση πρέπει ιδανικά να συνδυάζεται με το ζωντανό μάθημα. Οι καθηγητές της ένωσής μας αναλαμβάνουν υπεύθυνα ιδιαίτερα μαθήματα μέσω ίντερνετ ή στο σπίτι (κατ’ οίκον). Έτσι, η διδασκαλία γίνεται τόσο αποδοτική όσο και πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ελκυστική.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στα σχετικά άρθρα μας για τη σύγχρονη εκπαίδευση (εφαρμογές τηλεδιάσκεψης) αλλά και για την ασύγχρονη εκπαίδευση. Σας τονίζουμε πως για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης θα πρέπει να κάνετε εγγραφή ως εκπαιδευτής ή εκπαιδευόμενος και μετά να συνδεθείτε

Πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης με χρήση eClass

Η ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης K net είναι βασισμένη στην εφαρμογή Open eClass. Πρόκειται για μία εφαρμογή που είναι περισσότερο γνωστή ως ηλεκτρονική τάξη (eClass). To eClass είναι μία ελληνική εφαρμογή που αξιοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία, ΤΕΙ, ΙΕΚ). To 2020, μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ηλεκτρονική τάξη (eClass) άρχισε να χρησιμοποιείταιι ως βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο ακόμα και σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά, γυμνάσια, γενικά λύκεια, ΕΠΑΛ). Επομένως, πολλοί μαθητές, φοιτητές και καθηγητές είναι εξοικειωμένοι με το περιβάλλον χρήσης του eClass. Το περιβάλλον αυτό είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και φιλικό ακόμα και για αρχάριους χρήστες.

H ηλεκτρονική πλατφόμα K net είναι χωρίς αμφιβολία μία εξαιρετική λύση για μαθήματα μέσω ίντερνετ ή κατ’ οίκον σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου ή φοιτητές κάθε επιπέδου.